SM-lördag i Söderhamn 2017-02-04

En annorlunda rekognosering inledde helgen då Paulin var på kurs i Södertälje under fredagen och därför inte kunde reka under dagtid. Det blev en vända ensam i dagsljus och en vända tillsammans på kvällen. Inte alls så dumt, krönen syntes riktigt bra i mörker. Försökte tänka och skriva som Gunnar Barth, och det kändes helt ok inför start. Att skriva från noll har vi ju gjort i Hälsingeserien så tävlingsupplägget kändes ju minst sagt bekant.

Siktet inställt på 15e plats av de 24+6 startande, det fanns ändå ett visst hopp om kvalificering till söndagen. Självförtroendet är det bästa man har. Alldeles precis lagom attack resulterade i en mycket överraskande tredje tid i klassen trimmat 4WD i första åket. Justerade noterna med några välbehövliga “sten inner” som vi fått väja för på SS1. 

Helt fantastiskt fäste i andra åket, grus är kul även på vintern, så jädrans fränt när det är fin väg och tjälat. Vi dundrade väl på i vanligt Hälsingeserietempo, missade alla omtalade stenar som faktiskt inte låg på vägen utan i diket. Viktigt att åka bra på en tävling nära hemmet, kan ju stå en vän i nästa böj. 

I tävlingens sista kurvkombination var tempot strax över 100% och det blev nåt som en vattenskidsväng som kostade lite tid, men den gick att reda ut. Vi sprutade lite snö på publiken innan vi kom iväg åt rätt håll igen. En tredjeplats 1,7 sekunder från seger i SM-debuten får duga.