Björn Waldegårds Minne

Tröskeln äntligen fixad och vi behövde en genomkörare för både bil och besättning.  Letade lämplig arrangörsnotad tävling att köra under maj, och valet föll på MK Rimos fina tävling Björn Waldegårds Minne som gick i Uppland 6/5. 

Tre olika sträckor varav två kördes två gånger, fem SS totalt. Hade lyckats provköra bilen ungefär upp till ca 2000 rpm sedan Söderhamn, dvs upp på vagnen typ, och vi ville inledningsvis därför känna på bilen så att allt var ok. Det gjorde vi på startrakan och två böjar bort, sen var allt som vanligt igen.

Vi hade inte sett skymten av någon av dessa sträckor förr, varken i verkligheten eller digitalt. Därför var detta riktigt bra notövning, inte minst för att lyssna ordentligt. Första SS gick fint, några fegningar här och där men samtidigt några ahaböjar med rattstopp. T.ex. i vänstern efter bron där gick det 100,0%.

SS2 var liksom SS1 av den allra bästa kvalitet, ännu lite bredare och hårdare. Däckskrik och svartstreck vid bromspunkterna. Fantastiskt. Lite kantigt och onödigt sladdande kostade dock några sekunder. SS3 var inledningsvis av samma stuk, men slutet smalare och riktigt yxigt. Men vi höll lagom tempo där och fick faktiskt till det rätt bra. Sen var det service och två sträckor kvar.

Nu var vi båda ordentligt varma i kläderna och laddade på fullt för att bättra där vi fegat och åka bättre linjer där vi fladdrat. SS4 kändes mycket bättre än SS1, men både höjning och bitvis sänkning av tempot gjorde att tiden inte blev så mycket bättre. SS5 gick dock nästan perfekt och vi lyckades med minsta möjliga marginal spurta till oss tredjeplatsen, en tiondel före fyran. 

Trots att vi startade nästan sist av nära 100 bilar höll vägarna toppen även andra vändan. Hit kommer vi säkerligen åter. Tack MK Rimo för en fin tävling. En fröjd att åka på dessa krokiga vägar när man kan planera körningen efter bra notleverans.