Rally Bilmetro 2020-09-19

Sent funnen trasig styrväxel gjorde att Evo8 fick stanna hemma och vi dammade av vår väl inkörda Evo6 istället. En grustävling i Sandviken ville vi ju inte missa. Även denna SM-tävling var nedkortad och publikfri, tråkigt men kanske rätt.

Det gick totalt sett bra och vi hängde med SM-toppen ungefär som förväntat. Tappade oturligt lite extra tid på SS2 då vi kom närmast på plats bakom Mats Jonsson som hade kört stutt. Bilen skötte sig bra, inte det minsta tekniska strul. Lite ovant men behagligt såklart. På SS3 med nya framdäck kom tempot och allt kändes fantastiskt. Tyvärr fick powerstage på SS4 avbrytas och strykas bara sekunder innan vi skulle starta efter en annan tävlandes olycka.

En fjärdeplats i denna SM-tävling var vi nöjda med och vi fick inte minst med oss lite välbehövligt självförtroende i bagaget inför framtiden. Dagen avslutades med teknisk efterkontroll och det gick också kalas.