Tomas Bergman Motorsport

Gästabudstrofén 2020-10-10

Vi brände ner till Nyköping på chans då det mesta hemikring blev inställt på grund av Coronan. Bra att åka regelbundet så tempot håller sig i schack.

Himlen öppnade sig lagom till SS1 men det gick rätt bra att åka på som vanligt även om fästet var ovisst till en början. En nyhet var också Christer Carlsson som hoppade in och skötte notläsningen när Paulin inte kunde följa med. På den punkten fungerade allt perfekt.

Bilen skötte sig dessutom alldeles utmärkt och efter en väl avstämd SS3 kunde vi bevaka ledningen på sista sträckan och säkra segern.

Tomas Bergman Christer Carlsson

Länkar till reportage på helahalsingland.se

Rally Bilmetro 2020-09-19

Sent funnen trasig styrväxel gjorde att Evo8 fick stanna hemma och vi dammade av vår väl inkörda Evo6 istället. En grustävling i Sandviken ville vi ju inte missa. Även denna SM-tävling var nedkortad och publikfri, tråkigt men kanske rätt.

Det gick totalt sett bra och vi hängde med SM-toppen ungefär som förväntat. Tappade oturligt lite extra tid på SS2 då vi kom närmast på plats bakom Mats Jonsson som hade kört stutt. Bilen skötte sig bra, inte det minsta tekniska strul. Lite ovant men behagligt såklart. På SS3 med nya framdäck kom tempot och allt kändes fantastiskt. Tyvärr fick powerstage på SS4 avbrytas och strykas bara sekunder innan vi skulle starta efter en annan tävlandes olycka.

En fjärdeplats i denna SM-tävling var vi nöjda med och vi fick inte minst med oss lite välbehövligt självförtroende i bagaget inför framtiden. Dagen avslutades med teknisk efterkontroll och det gick också kalas.

Snapphanerallyt 2020-08-15

Efter renovering av motorn hos Trendab och minst sagt rattrostiga i brist på testtillfällen for vi ner till Hässleholm och Snapphanerallyt. Fick fantastisk support av vår teammedlem Henrik ”skåningen” Persson med familj som ordnade både käk, husrum och rekbil. Oerhört tacksamt stöd!

Rekognosering gick fint trots allt köande och vi utgick helt från Martinsson-noterna som vi fått höra skulle vara annorlunda, men för oss passade det väldigt bra och vi gjorde inte många korrigeringar under reken.

Bra start med fjärdeplats efter första två sträckorna. Sedan inför Hovdala dog kylfläkten på väg in till starten så det blev mest fokus på bilen och värmen vilket stal koncentration och det blev två snurrningar på sträckan. Fläkten fixades på servicen och efter SS9 hade vi jagat oss upp till 6e plats. Andra vändan på Hovdala med hopp om revansch slutade tyvärr med ett dikesbesök och ikrokning av ett träd. Resan hem kändes extra lång. Bilen var rätt tilltygad i fronten vilket gjorde att vi stod över ESR i Linköping.

Vintern 2020

Vi inledde vintern med att prova Evo8an som föråkare på hemmatävlingen Hälsingerallyt. Lite generatorstrul redan före start, men vi kom iväg till slut och på sista långsträckan hade vi fint tempo och bilen kändes bra. Ovant med sekvensiell växling men det funkade ok.

Sedan hann vi med Trötängasprinten i Sveg, där vi testade olika inställningar på diffen, med en snurrning som följd, lyckades även snudd på köra soppatorsk då vi inte visste hur förbrukningen var och avsaknad tankmätare. Några erfarenheter rikare och det kändes ändå bra.

Februari gick med en oturlig alpin skidvurpa och kraschad axel, speedrehab, men envist for vi ändå upp till Vännäs. Uppladdade med Alvedon och Ipren fick vi sjukgymnastens tillåtelse att starta.

Vännäs inleddes tufft med en däcktraveknuff och vingel redan på SS1, så vi fick börja jaga på lördag morgon från en blygsam placering. Men förmiddagen flöt på fint med klättring upp till 4e plats, dessvärre gav motorn upp på SS8. Hem och laga.

Axeln blev inge bättre så mitt i Coronan beslutades operation av tre trasiga senor så renoveringen drog därför ut på tiden.

Ny bil inför 2020

Vi har fått tag på en Mitsubishi Evo 8 inför nästa säsong. Det blir spännande. Just nu pågår uppfräschning av det yttre. Vi hoppas komma till start till ett första vintertest i början av januari.

1 2 3 5