Tomas Bergman Motorsport

Sommar 2022

Det har tävlats intensivt senaste tiden för att hålla tempot uppe, hela 14 tävlingar har hittills hunnits med i år. Tempot är färskvara så det gäller att hålla igång!
Två tävlingar till är planerade i september, kanske något mer också.
Höjdpunkter har varit bra prestationer på hemmatävlingen i juli, SM tävlingarna i Arvika och Fagersta, men den poängfattiga inledningen på säsongen gjorde att vi stod över sista SM tävlingen i Trollhättan och siktar på förberedelser inför 2023 istället. Vi har haft bra flås på i princip alla tävlingar, men några problem har dykt upp då och då men vi kommer också därmed bättre förberedda än någonsin framöver.

SSR

Nu laddar vi för South Swedish Rally i Älmhult sista helgen i maj.
Julia Svensson tävlandes för Gullabo RC kommer då finnas i högerstolen. Julia har hoppat in i teamet och läst noter förr, men bara en enda gång, i Härjedalsbrickan 2015 efter ett ytterst oplanerat sammanträffande. Nu ska förarens öron och hjärna kalibreras för småländsk dialekt, så blir det nog bra sen!

Summering vintern 2022

North Rally i Boden inledde SM-säsongen i Evo8an, utan jättemycket snö men redigt med kyla. Så kyligt att tävlingen slutade redan före lunch på lördagen för oss. Nya tag mot hemmatävlingen Hälsingerallyt i Hassela där visserligen en tredjeplats bärgades, men efter att valda däck inte alls höll för omständigheterna. Trötängasprinten avklarades i Sveg i slutet av januari.

Februari bjöd på en kompakt bana i Järbo, en tävling med helt fantastiskt fint underlag! Det blev tillslut en andra plats efter otur med felparkerade bilar som hinder på de inledande sträckorna.
Vidare avslutades vintern med rally i Hammarstrand där vi inte riktigt kunde matcha R5ornas tempo på de skuttiga bitarna.

Gästabudstrofén 2020-10-10

Vi brände ner till Nyköping på chans då det mesta hemikring blev inställt på grund av Coronan. Bra att åka regelbundet så tempot håller sig i schack.

Himlen öppnade sig lagom till SS1 men det gick rätt bra att åka på som vanligt även om fästet var ovisst till en början. En nyhet var också Christer Carlsson som hoppade in och skötte notläsningen när Paulin inte kunde följa med. På den punkten fungerade allt perfekt.

Bilen skötte sig dessutom alldeles utmärkt och efter en väl avstämd SS3 kunde vi bevaka ledningen på sista sträckan och säkra segern.

Tomas Bergman Christer Carlsson

Länkar till reportage på helahalsingland.se

Rally Bilmetro 2020-09-19

Sent funnen trasig styrväxel gjorde att Evo8 fick stanna hemma och vi dammade av vår väl inkörda Evo6 istället. En grustävling i Sandviken ville vi ju inte missa. Även denna SM-tävling var nedkortad och publikfri, tråkigt men kanske rätt.

Det gick totalt sett bra och vi hängde med SM-toppen ungefär som förväntat. Tappade oturligt lite extra tid på SS2 då vi kom närmast på plats bakom Mats Jonsson som hade kört stutt. Bilen skötte sig bra, inte det minsta tekniska strul. Lite ovant men behagligt såklart. På SS3 med nya framdäck kom tempot och allt kändes fantastiskt. Tyvärr fick powerstage på SS4 avbrytas och strykas bara sekunder innan vi skulle starta efter en annan tävlandes olycka.

En fjärdeplats i denna SM-tävling var vi nöjda med och vi fick inte minst med oss lite välbehövligt självförtroende i bagaget inför framtiden. Dagen avslutades med teknisk efterkontroll och det gick också kalas.

1 2 3 6